Здравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избора на дизелова 166-ца
Collapse
X
-
Може да се замислиш малко пък и за бензинова, щом си се решил на 166.Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:39.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеДали е правилният избор?
без да спорим бензин или дизел
Лично моето предпочитание е 150 JTD със сите шукарии.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от vesak Покажи съобщениеЗдравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?
Успех със намирането на читав екземпляр и закупуването му.
Comment
-
Е вие пък изкарахте 136 коньовите като супер дефектни и несполучливи...
Какви са проблемите на 166/136кс/ ? Аз се сещам за 2 неща - тракането на веригата намаслената помпа(което въобще не е проблем) и евентуално ако се наложи да се смени турбото, че турбото не подлежи на ремонт, но разбира се може да се сложи друго...
Моето мнение е вземай най-запазената, твърде голяма разлика м/у 3те модела няма, като която и да избереш знай, че ще има какво да й се прави, така че задели си пари и за това.
Успех дано намериш читава....Last edited by Dob4i; d.m.y г., 21:10.Alfa Romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Баща ми кара 166 136к.с. вече 6 месеца я спуква от каране и има за смяна само една хидравлична помпа нещо почна да вие.Нисък разход добър вървеж с чип е неговата може да има малко значение, но като цяло е много доволен.Аз сега съм със 156 2.4 136 к.с. вече 2 седмица я карам и само хвалби така че ако случиш на добър екземпляр деиствай без значение от кой тип двигател е.Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеАбе за каква верига говорите, че не мога да вдяна?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от vesak Покажи съобщениеЗдравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?150 к.с. 2003 или 175 к.с. 2004 (не фейслифт)
последния модел ако го намериш си късметлия, аз съм обратното - фейслифт със 150 к.с. ама когато я купувах имаше акциз някъде около 5000 лева, така че я търсих доста време - има един дефект кабела към кутията с бушоните и релетата е с метална оплетка за пртотектор от вибрациите на мотора тази оплетка се накъсва и пука иначе здравия маркуч на турбината от интеркулера към цилиндрите...
Иначе всички други детски болести при фейслифта са излекувани с изключение на вадещите се при голяма скорост предни подкалници
При огледа гледай за всичко и най-вече за счупени пружини отпред - лесно се забелязват - шлауха на първата навивка е накъсан и виси - абе, гледай всичко!!!Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!
Колкото до 136- коньовата... не е чак такава кошара. Верно тропа като тракторна редосеялка като позагрее, ноооо мисля ,че на който и от 3-тр варианта да попадне ако е читав ще и се радва дълго. Мен ако питаш-фейслифт - Най-добреSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
Comment