Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избора на дизелова 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ при избора на дизелова 166-ца

Здравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 1992 - bivsha
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 1994 - bivsha
    Alfa romeo 155 2.0 16v 1996 - nastoqshtna
    sigpic

.............
    Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:58.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Може да се замислиш малко пък и за бензинова, щом си се решил на 166.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:39.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

..................
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          Дали е правилният избор?
          без да спорим бензин или дизел
          Всеки си хвали кот си има Мариане. На 166 най-сполучливия тип двигател е дизеловия за мен, освен ако не си си купил 3,2 и да те боли шмайзера за разхода на колата. Така че колегата се е ориентирал правилно. Най-важното е да купи читав екземпляр.
          Лично моето предпочитание е 150 JTD със сите шукарии.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Зависи колко пари си взел за Шевролета. Все пак има и фейслифт със 175 коня
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз подкрепям Linkestis, което значи да търсиш 2002 2003 година, така ще ти останат и някакви парички от шевролета което е хубаво тъй като в последствие ще се обади нещо и е хубаво да си подготвен. Бензина не е опция.

Comment

Първоначално публикувано от vesak Покажи съобщение
                Здравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?
                Щом се насочваш към дизел, колегите правилно те съветват 150 коня от 2003 и нагоре до където имаш възможност. Важно е да е читав. Трябва да заделиш и някой лев за първоначално обслужване и за някой непредвиден чарк. Мисля че съществена разлика в поддръжката няма - порядъка е един и същ за изброените модификации. Щом са читави двигателите и трите модификации са здрави, ако са издухани или скапани само ядове и наливане на пари. От форума и доста ровене в нета разбрах едно има доста дребни на пръв поглед дефектчета проявяващи се на 136к.с. , които на 140,150к.с. са изчистени фабрично и съответно помалко ядове за собственика.
                Успех със намирането на читав екземпляр и закупуването му.
                sigpic
                Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Е вие пък изкарахте 136 коньовите като супер дефектни и несполучливи...
                  Какви са проблемите на 166/136кс/ ? Аз се сещам за 2 неща - тракането на веригата намаслената помпа(което въобще не е проблем) и евентуално ако се наложи да се смени турбото, че турбото не подлежи на ремонт, но разбира се може да се сложи друго...
                  Моето мнение е вземай най-запазената, твърде голяма разлика м/у 3те модела няма, като която и да избереш знай, че ще има какво да й се прави, така че задели си пари и за това.
                  Успех дано намериш читава....
                  Last edited by Dob4i; d.m.y г., 21:10.
                  Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Баща ми кара 166 136к.с. вече 6 месеца я спуква от каране и има за смяна само една хидравлична помпа нещо почна да вие.Нисък разход добър вървеж с чип е неговата може да има малко значение, но като цяло е много доволен.Аз сега съм със 156 2.4 136 к.с. вече 2 седмица я карам и само хвалби така че ако случиш на добър екземпляр деиствай без значение от кой тип двигател е.
                    Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

....................

Comment

Абе за каква верига говорите, че не мога да вдяна?
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!
                          Точно, ясно и кратко казано...

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Абе за каква верига говорите, че не мога да вдяна?
                          На маслената помпа
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от vesak Покажи съобщение
                            естествено че трябва да е дизел 150 к.с. 2003 или 175 к.с. 2004 (не фейслифт) последния модел ако го намериш си късметлия, аз съм обратното - фейслифт със 150 к.с. ама когато я купувах имаше акциз някъде около 5000 лева, така че я търсих доста време - има един дефект кабела към кутията с бушоните и релетата е с метална оплетка за пртотектор от вибрациите на мотора тази оплетка се накъсва и пука иначе здравия маркуч на турбината от интеркулера към цилиндрите...
                            Иначе всички други детски болести при фейслифта са излекувани с изключение на вадещите се при голяма скорост предни подкалници
                            При огледа гледай за всичко и най-вече за счупени пружини отпред - лесно се забелязват - шлауха на първата навивка е накъсан и виси - абе, гледай всичко!!!
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!
                              Много на място. Ама е и логично колкото по -нова е толкова повече дефекти са изчистени освен ако колата не е била на някой сфетофарен състезател и не я е спукал от изнасилване.
                              Колкото до 136- коньовата... не е чак такава кошара. Верно тропа като тракторна редосеялка като позагрее, ноооо мисля ,че на който и от 3-тр варианта да попадне ако е читав ще и се радва дълго. Мен ако питаш-фейслифт - Най-добре
                              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Working...
                              X